Blog

Babaváró buliba vagy hivatalos, és nincs ötleted, mit vigyél? Megszületett a tesód kisbabája és valami emlékezetessel szeretnéd meglepni? A baráti kör bővült újabb poronttyal és a tökéletes babaváró ajándék után kutatsz? Ebben a cikkben megmutatjuk, milyen szempontokat mérlegelj, mielőtt nekivágsz a játékboltoknak.

Az utóbbi évtizedekben már hazánkban is fontos változások indultak el a gyermeknevelés területén. Ennek egyik jelensége a Montessori-iskola térhódítása, amely már nem csupán az intézményesített, hanem a családi nevelésben is hódít. Az örömteli tanulás pedagógiájához a félporoszos rendszerekben nevelkedett - és kritikus - szülők könnyen kapcsolódnak, így egyre népszerűbbek a montessori játékok.

Amikor gyermek születik a családban, a felnőttek azonnal azokat a csodaszép emlékeket szeretnék az új babának átadni, amelyeket ők is átéltek gyerekkori interaktív játékaik során. Igen ám, de ma már zavarbaejtő a választék, okosan kell tehát dönteni annak, aki valóban fejlesztő, kompromisszummentes ajándékötletet keres. Cikkünk segít levenni a válladról a terhet, és bemutatja, hogyan támogatja egy interaktív játék a gyermek fejlődését.